Terrina priča

Ranije sam mislila da su cigarete i bezdimni proizvodi isto

Terrina priča

Terra Gulić (20) pušila je posljednjih šest godina, otprilike jednu kutiju dnevno. Ona se dugo nije smatrala pušačem i mislila je da se može odreći cigareta u bilo kojem trenutku, sve dok tijekom jedne teške prehlade nije shvatila da je zapravo ovisnica o nikotinu. Unatoč visokoj temperaturi i ekstenzivnom kašljanju, ona je i dalje imala potrebu zapaliti, što joj je otvorilo oči prema njenom stvarnom odnosu prema cigaretama, ali i štetnosti koja dolazi s pušenjem.

Kroz program prestanka pušenja Biram bez dima, koji je provela udruga CROHM, saznala je da postoji alternativna, odnosno manje štetan način konzumiranja nikotina. „Prije ulaska u program mislila sam da su cigarete i bezdimni proizvodni jedno te isto, no sada znam da su bezdimni proizvodi 95 posto manje štetni i time bolje za moje zdravlje“, ističe Terra.

Uz pomoć bezdimnih proizvoda uspjela je prestati pušiti nakon otprilike dva tjedna.

Prelaskom na sigurniji način konzumiranja nikotina, primijetila je da bolje osjeća okuse, pogotovo čokoladu i začine, ali i da manje kašlje nego prije.

„Prije mi je bilo svejedno kakve cigarete pušim, no sada sam svjesna da mi je zapravo bilo

svejedno na koji način unosim nikotin u organizam. Sada, kada znam postoji sigurnija alternativa, uvjerena sam da se neću vratiti cigaretama“, kaže Terra.

Loading...